27. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajujahi 300 äriideest üle kolmandiku on IT alalt

95 000eurose auhinnafondiga ettevõtluskonkursile Ajujaht laekus tähtajaks 300 ideed, millest enam kui kolmandik on tänavu IT-valdkonnast.

Ajujahi ühe läbiviija, Tallinna teaduspargi Tehnopol juhatuse liikme Pirko Konsa sõnul näitasid tänavused ideed, et Eestis on IT-teemad jätkuvalt populaarsed ning sellega tahetakse ja osatakse ka äri teha. "Pakuti näiteks laia valiku erinevate veebi- ja nutitelefoni rakenduste kõrval ka reaalseid seadmeid tarkadest sensoritest kuni GPS-liiklusjuhtimissüsteemideni," ütles ta.

Konsa sõnul esitati tänavu ideid mullusega võrreldes samaväärselt ning ka projektide valdkondade jaotus oli sarnane. 112 ehk enam kui kolmandik kõigist ideedest olid IT-valdkonnast. Tööstuse ja sotsiaalse ettevõtluse valdkonnast laekus mõlemast 35 ideed ning energeetika ja keskkonna sektorist 20. Mullusel konkursil ilma teinud biotehnika ja meditsiini suunal esitati 11 ideed ning üldise kategooria alla mahtus 68 rakendust.

Ajujahile esitatud ideed läbivad mitu hindamisvooru. Eelhindamisest pääsevad edasi sada tugevamat ideed. Edasi selgitatakse 20 silmapaistvaimat ideed, mille esitajad saavad osaleda Ajujahi koolitusprogrammis ja mentorite käe alla oma äriideid edasi lihvida.

Edasi valib žürii kaheksa finalisti, kes saavad juba enne lõppvõistlust 2000 eurot, mida vastavalt oma äranägemisele idee heaks  kasutada. Ajujahi võitja selgub 2012. aasta mais toimuval auhinnagalal.

Mulluse Ajujahi edukaimad projektid olid virtuaalne köögiviljaaed Virtual Garden, põlevkivituhast kassiliiva tootev Plaisir du Chat ning C-hepatiidi ravimikatseteks spetsiaalse geneetilise baasiga hiiri aretav KPA Scientific.

Ettevõtluskonkursi Ajujaht eesmärk on aidata noori talente uuenduslike ettevõtete loomisel. Konkursi ellukutsuja on EAS ja konkursi korraldamist rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest. 95 000eurose auhinnafondi panevad tänavu kokku SEB, ABB, Webmedia, Skype, NASDAQ OMX, Technopolis Ülemiste, Tehnopol, Briti Nõukogu, KredEx, Terviseparadiis, Heateo SA, Avision, Apple ja IM arvutid, MarkIT, Tallinna ja Tartu linn. Ajujahti aitavad ellu viia BDA Consulting, Invent Baltics ja Connect Eesti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052