4. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bang & Olufsen toob arenduskeskuse Eestisse

Taani eksklusiivse audio- ja vidoetehnika tootja Bang & Olufsen'i seadmeid hakatakse lisaks programmeerimisele ja testimisele osaliselt ka arendama Eestis, kirjutab news2biz Estonia.

Bang & Olufsen teatas, et koondab 25 töötajat oma arenduskeskuses Aarhusis Taanis.  Vastavalt ettevõtte esindajate ütlustele veebilehel elektronikbranchen.dk, tuuakse osa nendest kohtadest üle Tallinnas asuvasse ettevõttesse BO-Soft.

Bang & Olufsen'i kommunikatsioonijuht Tommy Jakobsen ütles news2bizile, et ta ei saa konfidentsiaalsuse tõttu anda mingit informatsiooni ettevõtte plaanide kohta Eestis või allhanke plaanide kohta üldiselt. 

Bang & Olufseni majandusaruannetest selgub, et ettevõte alustas koostööprojekte Eestis  2005.-2006. aastal, 2006.-2007. aastal omandasid nad osaluse firmas BO-Soft, mis asutati 2006. aastal. 2010.-2011. aasta aruandes teatas Bang & Olufsen, et on võtnud üle 100% BO-Soft’ist.

BO-Softi käive ulatus 31. märtsil 2011 lõppenud majandusaastal 2,3 miljoni euroni ning kasum oli 0,3 miljonit eurot.  Ettevõttes töötab 38 inimest.

Viimasel majandusaastal teenis Bang&Olufssen 28 miljonit Taani krooni kasumit (3,76 miljonit eurot). Ettevõte pakub tööd 2000 inimesele ja selle peamine tootmisüksus asub Taanis Strueris.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755