9. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson tahab patentidega miljardeid teenida

Maailma suurim mobiilsidevõrkude tootja Ericsson AB plaanib suurendada käivet, võttes kasutusele firma enam kui 27 000 traadita ühenduse patenti, mida saab kasutada leludest kuni energiamõõdikuteni.

"2015. aastaks on kahel kolmandikul kõigist tarbeelektroonikast mingisugune traadita ühendus," ütles firma tegevjuht Hans Vestberg Bloombergile. "Ükskõik mis firma või tootja, kes tahab sinna pääseda, hakkab vajama Ericssoni nõusolekut."

Ericsson, kes on aidanud arendada ülemaailmselt mobiilsidesüsteemi, kus telefonid saavad ühendust erinevate võrkudega üle maailma, hoiab terve sektori suurimat traadita ühenduse patentide portfelli.

Just sellele loodab firma panustada, sest patendi kasutamise õiguse müük aitaks leevendada võrgutellimuste kõikumisest tekkivaid tühimikke.

Ericcsoni patentidest tulenev käive enam kui kahekordistus eelmisel aastal 4,6 miljardi Rootsi kroonini võrreldes 2006. aasta 2 miljardi kroonise käibega.

"Kui aastaks 2020. on meil 50 miljardit ühendusega seadet, siis need kõik ei ole ainult telefonid," ütles Vestberg. "Meie jaoks ei ole praktiline pidada kahepoolseid kõnelusi kõigi tootjatega. Me vajame uut ärimudelit ja peame töötama gruppidena."

Vestbergi sõnul võib ühendusega seadmete alla lugeda näiteks konteinereid, mis edastavad enda asukoha ja sisemise temperatuuri. Ta lisas, et küttesüsteemid, tervisemonitorid ja autoliikluse korraldajad kasutavad juba mitmesuguseid sensoreid ja traadita andmete edastajaid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755