3. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnits: minu parim investeering mullu oli Windi tuulepark

Suurettevõtja Ülo Pärnitsa hinnangul olid tema eelmise aasta parimad investeeringud Windi tuulepark ja ASi Laser Diagnostic Instruments hoone.

„Ilmselt oli parim investeering see, et me ostsime ära Kanada ettevõttelt Windi tuulepargi,“ meenutas Pärnits.

Ülo Pärnitsa osalusega AS Mainor ostis eelmise aasta jaanuaris Kanada ettevõtte Greta Energy Ldt tütarfirma Vaivara Windi 73% osaluse 0,53 miljoni euro eest. Pärnitsa hinnangul oli see ka eelmise aasta suurim ja perspektiivne investeering.

„Muidugi üks hea investeering oli möödunul aastal LDI hoone, see oli ka üks suur investeering kuskil 10 miljonit krooni. Ta on kasumlik ja normaalne investeering,“ lisas Pärnits.

ASi Laser Diagnostic Instruments ehk LDI hoone on kõrgtehnoloogiline labori- ja tootmishoone, kus tulevikus hakkavad valmima uusimaid optika-, laser- ja spektraaltehnoloogiatele rajanevad seadmed. Hoone asub Ülemiste Citys ning sai nurgakivi eelmise aasta märtsis. Pärnits märkis, et see investeering on ennast juba ka ära tasunud, ainult peab pangalaenu veel ära maksma.

Pärnitsa hinnangul on eelmine aasta korda läinud. "Ei saa kurta, eelmise aasta kõige suurem võit oli see, et me saime maksuameti hoone ehitamiseõiguse,“ sõnas Pärnits.

2013. aastaks ehitab eeldatavasti Technopolis Ülemiste uue büroohoone maksu- ja tolliametile, kus on pinda ca 11 600 ruutmeetrit.  

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755