3. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs võidi varastada 3000 eestlase krediitkaardiandmed

USA arvutimängutootja Trion Worlds andmebaasile korraldati küberrünnak, mistõttu peaksid paroole vahetama ka nende 3000 Eesti klienti.

Rünnati andmebaasi, misjärel arvatakse, et lekkis 3,3 miljonit kasutajanime, krüpteeritud parooli, kasutajate sünniaega, e-posti aadressi, arveldusarvet ning andmeid kasutajate krediitkaardi numbri ja aegumistähtajaga, teatas Eesti andmekaitse inspektsioon.

Trion Worldsi teatel pole seni leidnud kinnitust, et kogu krediitkaardiandmestik on lekkinud. Samas on kõikidel kasutajatel kohustus vahetada parool. Ühtlasi paneb ettevõte südamele, et kui sama kasutajanimi ning parool on kasutusel veel teisteski keskkondades, siis tuleks muuta kindlasti ka neid. Eriti käib see finantsteenustega seotud ja isikuandmeid sisaldavate kasutajakontode kohta, kus ettevõte soovitab edaspidi toimuval silm peal hoida.

Andmekaitse Inspektsioon tuletab juhtunuga seoses meelde, et internetis kasutajakontosid luues on soovitav erinevates keskkondades kasutada erinevaid kasutajanimesid ja paroole. Isikuandmete sisestamisel veebi on kasulik olla pigem tagasihoidlik kui avameelne, lisas inspektsioon.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112