4. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia uuele telefonile tohutu kampaania USAs

Nokia uus telefon koodnimega Ace on saamas USAs saja miljoni dollari suuruse turunduskampaania.

USA suurim teleoperaator AT&T annab telefonile erilise staatuse, mis tähendab, et see juhendab kauplusi hoidma telefoni hästi müügile väljapanduna, teatab veebileht Betanews anonüümsetele allikatele viidates.

Betanewsi järgi kampaania suurus näitab, kui tähtis Nokia uus Windows-telefon on Microsoftile. Windows Phone´i operatsioonisüsteemi turuosa on USAs vaid 5,4 protsenti, kui turuliider Androidil on 46,3 protsenti turust, selgub Comscore´i värskest uuringust, kirjutab Taloussanomat.

Ace-telefon on kavas saada turule märtsi lõpus. Esimesena hakkab seadet müüma AT&T. Betanewsi allikad ei ütle, kuidas kulud jagunevad Microsofti, Nokia ja AT&T vahel.

AT&T annab Ace telefonile "Hero" ehk sangar-staatuse, mis tähendab, et operaator kasutab Ace telefonit omaenda turunduses ja hoiab seda esil oma turunduskanalis ning juhendab kauplusi edendama Ace müüki.

Ameerika Ühendriikides pole ükski Windows-telefon varem sellist staatust saanud, teatab Betanews.

Nokia esitleb oma uut telefoni arvatavasti järgmisel nädalal Las Vegases toimuvatel CES messidel. Oletada võib, et uus telefon saab nime Lumia 900.

***

Nokia siirdab oma Aasia peakontori Singapurist Pekingisse, et olla lähemal tarnijatele ja allhankefirmadele.

Saksa pank Mainfirst Bank alustas Nokia aktsia jälgimist ning andis esimesena "osta" soovituse. Sihthinnaks pank on seadnud 6 eurot. Hetkel kaupleb Nokia aktsia umbes 3,90 euro tasemel.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 17:00 1,13% languses ning Nokia aktsia kell 16:46 2,55% languses.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 17:46 seisuga olid:

Tõusjad: Elektrobit +7.69%, Oriola-KD A +5.00%, Keskisuomalainen +4.44%, Ålandsbanken B +4.40%, Aspocomp Group +3.66%: Konecranes -2.73%, Outokumpu -2.94%, Kesko B -3.15%, Scanfil -6.48%, Sievi Capital -9.33%

Langejad

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052