4. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riskikapital Euroopas ei võta vedu

Majanduskriis peletas Euroopast enam riskikapitali kui mujal maailmas.

Samas häid, rahastamist vajavaid äriideid tekib üha enam ning konkurents rahale on ülitihe, väidavad eksperdid tänases Äripäevas. Näiteks Soomes investeeriti statistika järgi viimase 12 kuu jooksul kokku 77 miljonit eurot riskikapitali, mis on 25-30% alla keskmise. Samas on Soomes idufirmade ning võimalike investeeringute arv kasvanud.

Äripäevas ilmunud artiklis kommenteerisid riskikapitaliäris toimuvat Nexit Ventures partner ja investor Artturi Tarjanne; rohkete idufirmade käivitaja ja nõustaja Andrew J. Scott; Suurbritannias ja USAs tegutseva riskikapitalifondi Index Venture partner ning nimekate Eesti tehnoloogia- ja idufirmadega nagu Skype, Erply, GrabCad, TransferWise seotud Saul Klein ja 2008. aasta maailma majandusfoorumil tehnoloogiapioneeri tiitliga pärjatud Mark Turrell.

Artiklist saab lugeda, milliseid valdkondi riskikapitalistid eelistavad rahastada ning mis võiksid olla Eestis sellised ärisektorid, mis oleksid riskikapitalistidele atraktiivsed.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052