6. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galaxy nutifonid tõid Samsungile rekordkasumi

Maailma suurim mälukiipide ja nutitelefonide tootja Samsung Electronics teatas rekordilisest kvartaalsest kasumist, millele aitas kaasa suurepärane nutitelefonide müük.

Kolmandas kvartalis Apple'ist mööda läinud ja nutitelefonide turuliidriks tõusnud Lõuna-Korea firma on väledalt kasvatamas enda edu pilkuköitva disaini ja laia tootevalikuga, samas kui firmade nagu HTC, Nokia ja Research In Motioni uued nutifonid pole suutnud klientide tähelepanu äratada.

Lisaks on firma vastu seismas kergele survele senises olulisimas mälukiibi harus, kasvatades käivet uute allikate kaudu nagu mobiilprotsessorite ja OLED ekraanide tootmisega, kirjutab Reuters. Lisaks on konkurendid üha enam ostmas Samsungi komponente enda tahvelarvutite ja nutitelefonide tootmiseks.

Samsung teenis neljandas kvartalis tegevuskasumina 5,2 triljonit woni (4,5 miljardit dollarit), avalikustas firma esialgse prgonoosi. Kuu lõpus avaldatav täpne numbed võib 200 miljardi võrra kõikuda. Thomson/Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid 4,7 triljoni wonist tegevuskasumit.

Tegu võib olla Samsungile rekordilise kvartaliga, sest senine rekord pärines 2010. aasta teisest kvartalist, kui tegevuskasumina teeniti 5,0 triljonit woni. Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga on kasum kasvanud 22%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052