7. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IKT Demokeskuse külalistest mullu 90% välismaalt

Eelmisel aastal külastas Eesti IKT Demokeskust 251 delegatsiooni, kellest 90% olid pärit välisriikidest.

2010. aastal oli külalisi 270, neist 72% välismaalt, 2009. aastal 127 ja pooled välismaalt. Kokku on keskus kolme aasta jooksul võõrustanud 648 delegatsiooni.

Demokeskusega liitusid eelmisel aastal firmad Trustcorp, Fujitsu Services, Now!Innovations, Helmes, HealthiEst ja GuardTime.

Eesti IKT Demokeskus saab 29. jaanuaril kolmeaastaseks. Selgeks on saanud asjaolu, et tänane demokeskus on olemasolevatest ruumidest välja kasvanud, mistõttu eelmise aasta lõpus tehti algust uue, "Demokeskus 2.0" loomisega.

Mullu sai ELi heakskiidu koostööprojekt, milles tutvustatakse Balti IKT-firmade lahendusi. Eesmärk on luua tänase IKT Demokeskuse kontseptsioonile sarnased keskused ka Tartusse, Riiga ja Peterburisse. Projekti rahaline maht on 1,63 miljonit eurot.

IKT Ekspordiklastrit esindati 2011. aastal kuuel rahvusvahelisel konverentsil, korraldati kuus ettevõtete ühisreisi sihtturgudele, viis turu-uuringut ja analüüsi ning neli klastri töötajate välislähetust ärisuhete loomiseks. Lisaks töötati välja e-Estonia kaubamärk, valmis Eesti infoühiskonna edulugu tutvustav koduleht e-estonia.com ja trükis ning digitaalne väliskontaktide andmebaas. Ekspordiklastris loodi ka autentimist vajavate teenuste demokeskkond.

Sel aastal on ekspordiklastril plaanis hakata korraldama Brüsselis IKT-teemalisi hommikuseminare, väljastama e-Estonia kvartaalset uudiskirja väliskontaktidele, kaasata turundusekspert EMEA regioonis, läbi viia Eesti e-riigi teenuste tulemuslikkuse analüüs koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ning kaardistada ja pakendada eksporditavad Eestis loodud e-lahendused.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755