13. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple näitas pärast hiinlaste munadega rünnakut hambaid

Täna hommikul pidi Hiinas müügile toodama Apple'i uusim telefon iPhone 4S. Kui aga suure rahvamassi tõttu jäeti pood avamata, puhkes mäss ning kauplust loobiti munadega. Apple näitas seepeale enda võimu ja peatas kõikide iPhone'ide müügi Hiinas.

Eile öösel hakkas rahvas kogunema Pekingis Sanlituni linnajaos asuva Apple'i poe ette, et olla esimeste seas, kes Hiinas saavad uue iPhone 4S omanikeks, vahendab BBC News.

Reklaamile vastavalt pidi pood avatama hommikul kell seitse, kuid kui kauplus jäi suletuks, muutus rahvas rahutuks. Kui teatati, et poodi ei avata, hakkas rahvas karjuma "avage pood" ja "valetaja" ning seejärel lendas Apple'i poe suunas juba hulganisti mune.

Rahvas oli sedavõrd nördinud, et juba varem kohale tulnud politseiga tekkisid kokkupõrked. Kliendid ja fännid olid USA tehnoloogiahiiu käitumises selgelt pettunud.

"Ma ootasin siin alates eile pärastlõunast ja nüüd nad teatavad, et nad ei hakkagi müüma," ütles Reutersile üks klient. "Nad murdsid klientide südamed," lisas mees.

Hiljem avalikustas Apple pressiteate, milles teatati, et Sanlituni poodi ei avatud suure rahvamassi tõttu ja eesmärk oli tagada klientide ja töötajate turvalisus.

Apple lisas, et peatab kõikide iPhone'i mudelite müügi Pekingi ja Shanghai jaepoodides. Hiinlased saavad telefone soetada endiselt Apple'i online-poest või China Unicomist, kes on ainus volitatud Hiina telekomifrma, kes võib iPhone'i müüa.

Õunafirma otsus tuli isegi vaatamata sellele, et kõigis teistes Pekingi ja Shanghai poodides ei esinenud intsidente ning uued iPhone'id müüdi rekordkiirusel ära.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052