19. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ kuues õppehoone sai nurgakivi

Täna sai nurgakivi Tallinna Tehnikaülikooli kuues õppehoone, hakkavad valdavalt paiknema mehaanikateaduskonna, materjaliteaduste instituudi ja avatud ülikooli ruumid.

„Pärast analüüsi pidas TTÜ otstarbekamaks 1986. aastal ehitatud kuues õppehoone osaliselt lammutada ja asendada see kaasaegse teadus- ja õppeotstarbelise hooneosaga. Uue õppehoone valmimisega lõpeb TTÜ arengukava plaanipärane selle osa realiseerimine, mille eemärgiks oli kogu ülikooli teaduse ja õppetöö koondamine Mustamäe ülikoolilinnakusse,“ ütles TTÜ rektor Andres Keevallik.

Uues õppehoones hakkavad valdavalt paiknema mehaanikateaduskonna, materjaliteaduste instituudi ja avatud ülikooli ruumid. Hoone projekti autor on arhitekt Velle Kadalipp, ehitaja on Skanska EMV AS.

„Meie jaoks on tegemist tähtsa sündmusega, sest TTÜ 5. ja 6. korpuse projekteerimis- ja ehitustöövõtuleping on meie portfelli üks kaalukamaid,“ sõnas Skanska EMV juhatuse esimees Andres Aavik.

2013 kevadsemestril valmiva hoone pindala on 9964 m2. See moodustab esimese järgu 15,5 miljonit eurot maksvast ja 2014. aasta kevadel valmivast ning lisaks eelpoolnimetatule veel viienda õppehoone rekonstrueerimist sisaldavast koguprojektist.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052