23. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Illegaalse failivahetusega seotud eestlane arreteeriti

Hollandis arreteeriti eestlane Andrus Nõmm, kelle USA autoriõiguste rikkumisega ja möödunud nädalal suletud failivahetuskeskkonnaga Megaupload tagaotsitavaks kuulutas.

Reutersi teatel kuulutasid USA võimud tagaotsitavaks 32aastase Nõmme ja 39aastase sakslase Sven Enchternacti, kes mõlemad on praeguseks kinni peetud. Uus-Meremaa valitsuse advokaadi Anne Toohey sõnul peeti mehed kinni Euroopas.

Megauploadi juhtumiga, mida Ameerika võimud Megavandenõuks ümber ristisid, seoses otsitakse veel Slovakkia kodanikku Julius Benckot.

ABC News andmeil jäi lehekülje tõttu saamata enam kui 500 mln dollarit autoritasude ja käibena.

Megaupload.com'i asutaja, Hongkongi ja Uus-Meremaa elanik Kim Dotcom, keda tuntakse ka Kim Schmitzi nime all, tabati reedel.

FBI sulges möödunud nädala maailma ühe suurima failivahetuskeskkonna Megaupload ning süüdistab autoriõiguste rikkumises seitset isikut, nende seas Eesti kodanikku Andrus Nõmme.

Firmadel Megaupload Ltd ja Vestor Ltd lasub süüdistus väljapressimises, rahapesu korraldamises ning autoriõiguste rikkumises.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755