27. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i investorid ootavad dividendiplahvatust

Enamiku silmad Wall Streetil on pööratud Apple'i suunas, kes vihjas firma metsiku rahahulga kasutamisplaanide üle, mis võib investoritele priskelt dividende tuua.

Apple'i finantsjuht Peter Oppenheimer ütles 24. jaanuaril pärast tulemuste avalikustamist, et firma "arutab aktiivselt" vaba raha kasutamisvõimaluste üle, sealhulgas dividendide maksmist, aktsiate tagasiostmist ja tarneahela investeeringuid.

Investorid tervitasid seda sõnumit rõõmuga, sest dividend on juba ammu firma investorite seas jututeemaks olnud. Apple'i 97,6 miljardi dollariline raha ja investeeringute hulk on suurem kui 474 Standard & Poor's 500 indeksisse kuuluva ettevõtte turuväärtus.

Wedgewood Partnersi investeerimisjuhi David Rolfe'i sõnul võib see summa kasvada 150 miljardi dollarini aasta lõpuks, kui firma ei kavatse aktsionäridega raha jagada.

"Nad on muutunud Cupertino (linn Kalifornias, kus Apple'i peakontor on - toim.) rahvuslikuks pangaks," ütles Apple'i aktsiaid omav Rolfe. "Kaine mõistus ütleb, et neil ei ole vaja 150 miljardit dollarit."

Rolfe sõnul aitaks juba ainuüksi 3% dividendiväljamakse tõsta Apple'i aktsia 550 dollarini. Finantsjuht eeldab, et Apple teeb dividendi väljamakse ettepaneku selle aasta teises pooles.

Kuid teiste analüütikute hinnangul ei oleks uudis dividendist läbinisti positiivne. Seni on firmal võimalus dividendi maksmist vältida, sest aktsia on kallinenud ja see on investorid rahul hoidnud.

Kui Apple peaks teatama dividendi väljamaksest, oleks see paljudele investoritele signaal, et firma enam ei oota jõulist kasvu ja investoreid tuleb hakata omanikutuluga meelitama. "Minule oleks see märk, et aeg on aktsiad maha müüa," ütles Redwood City analüütik Trip Chowdhry.

Oppenheimer ei täpsustanud, kas või millal Apple raha kasutamise küsimuses otsusele võib jõuda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755