5. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zuckerberg peab maksma 1,5 miljardit maksudeks

Facebooki asutaja ja omanik Mark Zuckerberg peab pärast firma börsileminekut maksma maksudeks 1,5 miljardit dollarit. See summa lennutab Zuckerbergi kõigi aegade suurimate maksumaksjate ridadesse, kirjutab Financial Times.

See summa tuleb maksta, kuna 27-aastane Zuckerberg plaanib teenida aktsiaoptsioonide müügiga 5 miljardit dollarit. Facebook teatas läinud nädalal, et Zuckerberg plaanib müüa osakud veel enne maikuuks plaanitud Facebooki börsileminekut. Sealjuures plaanib ta müüa niipalju osakuid, kui on vaja selleks, et maksta ära tehingust saadud tulule rakenduvad maksud.

Zuckerberg peaks oma osakud maksustama 35protsendilise maksumääraga, ütles ajalehele Financial Times finantsekspert John Barcal. 10 protsenti tuludest peaks Zuckerberg maksma Kalifornia osariigile.

Asjaolu, et Zuckerberg peab müüma aktsiaid, et maksta ära maksusid, asetab Facebooki börsilemineku mitte väga atraktiivsesse valgusesse.

Kalifornia osariik teeb juba plaane, kuidas kasutada Zuckerbergilt laekuvaid maksumiljardeid. Vabariiklastest opositsioon on juba nõudnud, et tuleb tühistada haridussektorisse plaanitud miljonikärped.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112