6. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2: helistamine muutub Eestis 12% odavamaks

Konkurentsi survel kukuvad Eesti-siseste kõnede hinnad 12% ja m-interneti hind kaks kuni kolm korda, lubas homme mulluseid majandustulemusi tutvustava Tele2 juht Mindaugas Ubartas.

„2012. aastal prognoosin, et Eestis väheneb helistamise maksumus vähemalt 12 protsenti ning muutuv rändlushindade regulatsioon alandab välismaal tehtud kõnede hinda 15 protsenti,“ prognoosis Tele2 Eesti juhatuse esimees Mindaugas Ubartas. „Kõige rohkem, kaks kuni kolm korda, on oodata mobiilse interneti hinna langust megabaidi eest,“ lisas ta.

Tele2 investeeris tänavu Eestisse üsna suure summa. Kõige suurem investeering, kui konkurentsiamet tehingu heaks kiidab, on Televõrgu ost 25 miljoni euroga. Ostu abil saab Tele2 oma käsutusse üle-Eestilise fiiberoptilise võrgustiku, mis võimaldada klientidele senisest madalamat hinda ning laiendada äriklientidele pakutavate teenuste mahtu ning valikut. Lisaks jätkab Tele2 raha panustamist nii 2G, 3G kui ka 4G võrgu arengusse.

Telekomisektor on üks väheseid valdkondi, kust vastupidiselt ülejäänud inflatsioonile hinnad jätkuvalt langevad. Tele2 korrigeeris viimati hindu allapoole veebruari alguses.

Tele2 osutab Eestis teenuseid ligi 490 000 kliendile. 11 riigis tegutsev ja kokku 34 miljoni kliendiga Tele2 on 1996. aastast NASDAQ OMX Stockholmi börsi liige.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755