8. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskerakond pärib Paetilt ACTA kohta aru

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed esitasid täna välisminister Urmas Paetile arupärimise võltsimisvastase kaubanduslepingu (ACTA) osas.

"Arupärimise esitajate arvates on tegemist väga vastuolulise lepinguga, mis ühelt poolt peaks aitama ennetada autoriõiguste rikkumist, kuid teiselt poolt kasutatakse selleks jälitustegevust, mis võib põhjustada isikuandmete kontrollimatut jagamist," selgitas fraktsiooni liige Deniss Boroditš.

Tema sõnul asetab leping autoriõigused kõrgemale õigusest eraelu puutumatusele ja andmekaitsele. "Välisministeerium on kinnitanud oma pädevust ja vastutust ACTAga seonduvates küsimustes Eestis ning sellega seoses pärimegi aru välisministrilt," märkis Boroditš.

Urmas Paet peab vastama järgmistele küsimustele: miks pole välisministeerium kaasanud Eesti avalikkust ja poliitikuid antud teema arutellu, kas välisministeerium on teostanud mõjude hinnangut Eesti tasandil, kas ACTA leping tuleb arutlusele ka riigikogu täiskogu ette, millised muudatused toob kaasa ACTA leping Eesti inimestele?

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052