10. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Homme Tallinnas ja Tartus ACTA vastased protestid

Laupäeval, 11. veebruaril kell 13 toimuvad ACTA vastased rahumeelsed protestiavaldused Tallinnas, Tartus ja rohkem kui 200 linnas üle Euroopa.

Meeleavaldused peetakse Tallinnas Vabaduse väljakul ja Tartus Raekoja platsil. Hetkeseisuga on Facebookis ennast mõlemas linnas kokku tulijaks märkinud pea 5000 inimest.

"Kutsume inimesi üles meeleavaldusega liituma, et saata selge sõnum: me ei taha, et Eesti liituks ACTAga ilma igasuguse arutelu ja analüüsita, kui on olemas kasvõi vähimgi kahtlus, et see ohustab vaba internetti," ütles meeleavaldust korraldava Eesti Interneti Kogukonna juhatuse esimees Elver Loho.

"Meie eesmärgiks on juhtida tähelepanu ACTAst lähtuvatele ohtule ja tekitada ühiskonnas diskussioon. Me ei taha, et ACTA võetaks vastu kiirustades ja rahvale selgitamata, nagu see paraku on nii mõnelgi pool juhtunud," lisas ta.

Tallinna meeleavaldustel on kõneleda lubanud filmimees ja ühiskonnategelane Artur Talvik, riigikogu liige Juku-Kalle Raid ning Elver Loho. Tartus europarlamendi liige Indrek Tarand, kirjanik ja kultuurikriitik Berk Vaher ning MTÜ Wikimedia Eesti juhatuse liige ja eestikeelse Wikipedia administraator Raul Veede.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052