13. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

France Telecom pakub Egiptuse telekomi eest 62% üle turu

France Telecom on jõudnud eelleppeni, mille kohaselt ta ostab enamiku miljardär Naguib Saqirise osalusest Egiptuse mobiilside ühisettevõttest, mis suurendab Prantsuse kompanii kontrolli, vahendab Bloomberg.

France Telecom ostab enamiku Sawirise osalusest Egyptian Co. for Mobile Servicesis, mida tuntakse operaatorina Mobinil, 202,50 Egiptuse naela ehk 33,54 dollari eest aktsiast. See hind ületab aktsia 8. veebruari sulgemishinda börsil 62 protsendiga. France Telecom pakub sama hinda ka Kairo börsil olevate aktsiate eest. Sawiris säilitab ettevõttes 5protsendise osaluse.

Mobinili turuväärtus on umbes 2,3 miljardit dollarit.

Sawirise Orascom Telecom Media & Technology Holding omab 20 protsenti Egiptuse operaatorist. 29 protsenti aktsiatest on Kairo börsil vabades kätes.

France Telecomile kuulub umbes 71 protsenti Mobinil Telecomist ning ülejäänu kuulub Osrascom Telecom Mediale.

Aktsia, millega kauplemine oli peatatud kuni teate avaldamiseni, on jaanuaris tõusnud 76 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932