23. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia avalikustab odavama nutitelefoni

Nokia avalikustab järgmisel nädalal odavama Windows Phone tarkvaral põhineva nutitelefoni, mis on suunatud laiemale turule, ütlesid telefonitootjaga seotud allikad.

Lisaks uuele Lumia 610 telefonile, esitleb Nokia 27. veebruaril Barcelonas toimuval messil Mobile World Congress ka uuenenud versiooni Lumia 900 telefonist, mille AT&T plaanib müüki paisata Ameerika Ühendriikides.

Analüütikute sõnul on odavamad telefonid Nokia ja Microsofti eeliseks, hõivamaks suuremat turuosa.

Möödunud aastal loobus Nokia enda tarkvaraplatvormist Microsoft Windows Phone'i kasuks. Seoses kallite telefonidega on uuel platvormil siiamaani olnud turule piiratud mõju.

Strategy Analyticsi hinnangul langes Microsofti osakaal nutitelefonide turul möödunud aasta viimases kvartalis kahe protsendini. Aasta varem oli see kolm protsenti ning neli aastat tagasi ulatus osakaal 13 protsendini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755