26. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Indrek Tarand: Riigikogu võiks ACTA läbi kukutada

KUKU raadio saates Restart arvas Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand, et Eesti võiks lepingu allkirjastada, aga ratifitseerimine Riigikogus võiks läbi kukkuda.

Parlamendisaadiku arvates võiks Eesti ACTA kaubandusleppele oma allkirja

anda, et see kiiremas korras Riigikokku jõuaks. Tarandi arvates peaksRiigikogu siis ACTA tagasi lükkama – see annaks teistele riikidele jõulisesignaali ja tõstaks Eesti mainet rahvusvahelisel areenil.

Üks internetikasutajate õiguste ja vabaduste harta idee autoritest, Skype Eesti tegevjuht Sten Tamkivi pakkus eile saates Restart, et interneti vabaduste fikseerimisega õnnestuks ACTA negatiivsed mõjud vähendada. Tamkivi sõnul saaks kasutada Eesti positiivset e-riigi mainet ja pakkuda hartaga liitumist ka teistele riikidele. Teda toetas Eesti välisminister Urmas Paet, kelle arvates Eesti positsioon täna on päris hea – Eesti pole ACTA-t alla kirjutanud ning nüüd saame rahulikult analüüsida, milline on ACTA potentsiaalne mõju Eestile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755