28. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks on Skype'i uue juhi hüüdnimi Parasiil?

Märtsi lõpus Skype'i Eesti üksust juhtima hakkava Tiit Paananeni hüüdnimi on Parasiil. Hobilennundusega tegelev Paananen hindab lennuki ja organisatsiooni juhtimist sama riskantseks.

"Parasiil on hea näide sellest, kuidas kunagi tehtud valikud kummitavad elu lõpuni. Võta endale meeltesegaduses hüüdnimi, kasuta seda ajal, kui internetis on moes pseudonüümid, kirjuta mõned blogid, tee kasutaja paari sotsiaalvõrgustikku – ja ongi tehtud," kommenteeris Paananen Skype'i blogile antud intervjuus. "Parasiil ei tähenda midagi, aga on käepärane viis eristuda, kui nii juba kord on läinud."

Äripäevale teadaolevalt on Paananen kirglik langevarjuhüppaja ja hobipiloot.

Lennuki ja organisatsiooni juhtimises on paralleelid tema sõnul ilmsed. "Suur risk, suur kasu, kui lend õnnestub või organisatsioon töötab. Kiirused ja massid on suured. Energiat kulub muudatuste läbiviimisel palju ja inimlik viga suudetakse tavaliselt turvasüsteemidega elimineerida, aga juhul kui ka need ei rakendu, on tagajärjed katastroofilised. Lendureid valmistatakse ette pikalt ja pidevalt tuleb ennast täiendada ja värskendada. Kui on kriis, siis tihti on otsuse tegemise kiirus tähtsam selle täiuslikkusest."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755