29. veebruar 2012
Jaga lugu:

Eesti Interneti SA müüs teenust 1,2 miljoni eest

Eesti Interneti SA esialgsete ja auditeerimata majandustulemuste järgi müüs sihtasutus eelmisel aastal teenust 1,2 miljoni euro eest, investeeringukulud süsteemi arendusse ja tegevusse olid 0,9 miljonit eurot.

Sihtasutuse tulemiks ehk reserviks kogunes 0,5 miljonit eurot, mille abil on sihtasutusel kavas finantseerida olulisimatest projektidest DNSSec turvalahendust, mis pakub domeeniomanikele kaitset päringute vahelthaaramise, moonutamise ja nn man-in-the-middle rünnakute eest, ütles sihtasutuse juhatuse esimees Marek Andres Kauts. Euroopa riikidest on 16 DNSSeci juurutanud või protsessiga lõppfaasis.

"Sihtasutus on kasumit mitte-taotlev, kulupõhiselt tegutsev organisatsioon, millest tulenevalt kujuneb teenuste hind selliselt, et katta vajaminevate investeeringute kulu," ütles Kauts. "Tulenevalt asjaolust, et möödunud aastal oli domeenide ümberregistreerimise protsent (ligi 89%) suurem Euroopa keskmisest ja seega ka meie poolt prognoositust, on võimalik 1. maist ka domeeni registreerimise tasu alandada, seadmata küsimuse alla süsteemi turvalisust.“

Eelmise aasta lõpu seisuga registreeritud kokku ligi 65 500 domeeni.

DNSSec väljaarendamine kestab 2-3 aastat, esmase investeeringu suurus on ca 250 000 – 300 000 eurot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee