29. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Interneti SA müüs teenust 1,2 miljoni eest

Eesti Interneti SA esialgsete ja auditeerimata majandustulemuste järgi müüs sihtasutus eelmisel aastal teenust 1,2 miljoni euro eest, investeeringukulud süsteemi arendusse ja tegevusse olid 0,9 miljonit eurot.

Sihtasutuse tulemiks ehk reserviks kogunes 0,5 miljonit eurot, mille abil on sihtasutusel kavas finantseerida olulisimatest projektidest DNSSec turvalahendust, mis pakub domeeniomanikele kaitset päringute vahelthaaramise, moonutamise ja nn man-in-the-middle rünnakute eest, ütles sihtasutuse juhatuse esimees Marek Andres Kauts. Euroopa riikidest on 16 DNSSeci juurutanud või protsessiga lõppfaasis.

"Sihtasutus on kasumit mitte-taotlev, kulupõhiselt tegutsev organisatsioon, millest tulenevalt kujuneb teenuste hind selliselt, et katta vajaminevate investeeringute kulu," ütles Kauts. "Tulenevalt asjaolust, et möödunud aastal oli domeenide ümberregistreerimise protsent (ligi 89%) suurem Euroopa keskmisest ja seega ka meie poolt prognoositust, on võimalik 1. maist ka domeeni registreerimise tasu alandada, seadmata küsimuse alla süsteemi turvalisust.“

Eelmise aasta lõpu seisuga registreeritud kokku ligi 65 500 domeeni.

DNSSec väljaarendamine kestab 2-3 aastat, esmase investeeringu suurus on ca 250 000 – 300 000 eurot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755