7. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-mess Cebit kuulutab pilvetehnoloogia tulekut

Saksamaal Hannoveris toimub 10. märtsini suurim ülemaailmne tehnoloogiamess Cebit, mille peateema on „Managing Trust“ ehk siis IT-turvalisust suurendavad protsessid ja tehnoloogiad.

Teine suur teema on Cloud- ehk pilvetehnoloogial baseeruvad teenused – andmesalvestus ja -töötlus mitte kohapeal, vaid võrgusserverites.

Saksa tehnoloogialiidu Bitkom andmetel teevad pilveteenused lähiaastatel läbi tõelise buumi: kui sel aastal on teenusepakkujate käive Saksamaal 5,3 miljardit eurot, siis nelja aasta pärast on see rohkem kui kolmekordistunud. Samas IT-turg üldisemalt kasvab vaid 2 protsenti, vahendab Financial Times Deutschland.

Sel aastal osaleb Cebitil üle 4200 ettevõtte 70 riigist. Külastajate arvuks prognoositakse eelmise aasta numbri 339 000 kerget ületamist. 

Püsiv teema läbi aastate on olnud IT-spetsialistide puudus. Ainuüksi Saksamaal on IT-sektoris vaba 38 000 töökohta.

Eesti firmadest on Cebitil esindatud näiteks Narva firma Vepamon, kes pakub digitaalseid kütusesensoreid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755