9. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

China Telekom hakkas jagama „tasuta“ iPhone'e

Analüütikud on mures. Hiina suuruselt kolmas telekomiettevõte China Telecom hakkas tänasest müüma metsikute subsiidiumitega Apple’i iPhone’e, mis võib kasumile negatiivselt mõjuda, vahendab Bloomberg.

BNP Paribasi analüütik Alen Lin tõmbas maha China Telecomi ostusoovituse ja asendas selle hoia-soovitusega, kuna müügipromotsioonikulud võivad suurendada sideoperaatori kulusid 19 protsendi võrra 24,1 miljardile jüaanile ehk 3,8 miljardile dollarile.

16gigane iPhone 4S maksab 4988 jüaani ehk 790 dollarit Apple’i internetipoes. See maksab hiina linnatöölisele enam kui kaks keskmist kuupalka. China Telecom, kes loodab kliente ligi meelitada, annab telefoni isegi tasuta, kui kunde sõlmib kuni kolme aastase teenuslepingu, mille kuutasu võib olla nii madal nagu 289 jüaani.

Üks esimesi Pekingi läänosas Xidani China Telekomi poes 4Si ostja oli täna uutel tingimustel müügi hakul Jeff Huang. Ta maksis telefoni eest 1699 jüaani ja allkirjastas kolme aastase teenuselepingu, mis maksab talle 189 jüaani kuus. Telefoni sai ta 66 protsenti odavamalt, kuid Apple müüb internetipoes.

„Mulle sobib see lahendus,“ ütles 35aastane ekspordile suunatud tehase juht. Selle ostuga vahetab ta välja mobiilsideoperaatori China Mobile’i ning mobiiltelefoni, mis asendab aastaid kasutatud Nokiat.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755