13. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo süüdistab Facebooki ideedevarguses

Facebook peab vahetult enne börsileminekut hakkama tegelema konkurendi Yahoo patendisüüdistustega.

„Paljud tehnoloogiad, millel Facebook põhineb, on algselt loodud Yahoo poolt,“ kõlab Yahoo poolne süüdistus. Yahoo nõuab Facebookilt kahjutasu, selle summat küll nimetamata. Facebooki jaoks on seis ebamugav, kuna süüdistus võib kahjustada eelseisvat börsileminekut.

Yahoo väidab, et on loonud terve rea sotsiaalvõrgustike alusfunktsioonidest nagu näiteks teate saatmine, uudisteteavitus või kommenteerimine. Konkreetselt on jutt 10 patendist, mida Facebook on väidetavalt rikkunud.

„Me kaitseme end kõigi vahenditega selle kummalise aktsiooni eest,“ teatas Facebook, väljendades pettumust, et pikaajaline partner kasutab selliseid vahendeid.

Yahoo ja Facebook on põhikonkurendid internetireklaami alal. Facebook on viimastel aastatel kasvanud kiiremini, omades 845 miljonit kasutajat. Yahool on kasutajaid 700 miljonit, kuid sissetulekud kahanevad.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755