19. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piraattarkvaraga äritsenud mees peab üldkasulikku tööd tegema

Harju maakohus lõpetas piraattarkvaraga äritsemises süüdistatud mehe kriminaalmenetluse, kuid pani talle kohustuse teha üldkasulikku tööd ning kohustuse hüvitada kuriteoga tekitatud kahju.

Kohus lõpetas 41-aastase Mario suhtes menetluse, kuna tema süü ei olnud suur ning avalik menetlushuvi puudus, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.   

Kohus kohustas Mariot tasuma firmadele Microsoft Corporation, Adobe Systems Incorporated ja Autodesk Inc nende varalise kahju hüvitamiseks kokku 3000 eurot.

Samas pani kohus Mariole kohustuse teha 60 tundi üldkasulikku tööd, mis ta peab tegema ära kuue kuu jooksul.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas ühe firma juhatuse liiget Mariot arvutiprogrammi ebaseaduslikus valdamises ärilisel eesmärgil ning piraatkoopia valmistamises.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755