22. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proeksperdi juht: oleme valmis pidama Eleringiga läbirääkimisi

Proeksperdi juhatuse liige Andres Haavel märkis, et nad vaidlustasid Eleringi hanke ikka sellepärast, et tundsid ebaõiglust, kuid on endiselt valmis Eleringiga pidama läbirääkimisi.

„Meid ei koheldud õiglaselt. Üks etapp on nüüd läbi ja otsustati, et see oli tõesti nii,“ kommenteeris Haavel.

Haavel lisas, et see ei tähenda nüüd seda, et Elering peaks kuulutama välja uue hanke. „Vaidlustuskomisjoni otsus lõi õigusliku aluse, selleks et Elering saaks ruttu hankega edasi minna ning alustada läbirääkimisi Proeksperdiga,“ lausus Haavel.

Nüüd sõltub Eleringist, mida nad otsustavad. „Juhul, kui nad ei taha meiega läbirääkimistesse astuda, sest nad leiavad, et projekt ei ole ajakriitiline ning ei ole nn avaliku huvi objekt, siis võib Elering hanke tühistada ning kuulutada välja uue hanke,“ selgitas Haavel.

Haavel lisas, et kui elektriturg avaneb ilma andmelaosüsteemita, siis on see keeruline ning sel juhul tuleb teha palju tänamatut käsitööd. „Meie oleme valmis sellise süsteemi looma, kui Elering on nõus istuma läbirääkimistelauda ja on huvitatud ühisest eesmärgist süsteem luua kiiresti ja efektiivselt,“ nentis Haavel.

Rakendus peab olema integreeritud ligi 80 erineva ettevõtte infosüsteemiga ning sellepärast see muudab andmeloa tegemise keeruliseks ning ajakriitiliseks, lisas Haavel.

Täna otsustas riigihangete vaidlustuskomisjon, et Elering on täitnud avatud elektrituru mõõteandmete infosüsteemi hanke menetlemisel kõiki seadusest ja hankedokumentidest tulenevaid nõudeid, kuid komisjoni hinnangul ei olnud edukaks tunnistatud pakkujal õigus läbirääkimiste tulemusena muuta pakkumuse hinda, kuigi muutusid teised pakkumuses toodud tingimused. Seetõttu ei ole komisjoni hinnangul Eleringil õigus sõlmida lepingut pakkujaga Tieto Estonia ja Tieto Latvia.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052