26. märts 2012
Jaga lugu:

Delli arvutitel üleilmne lumetormi-probleem

Delli partiil E5420 ESD ilmub ekraanile üle kogu maailma värviline "lumetorm". Lahendust oodatakse juba mitu kuud ning see peaks saabuma märtsi lõpus. 

Dell kinnitas ametlikult, et mudelil E5420 esineb probleem, kuid lahendust on oodata alles märtsi lõpuks ja praegu Dell ei avalda, mis komponendid tuleb välja vahetada. Samas kinnitavad nad, et uutel tehasest tulevatel E5420 masinatel on see probleem kõrvaldatud.

Acme Computer Components kinnitas, et "lumetormi" esineb nii Eestis kui ka Leedus ostetud Delli arvutitel. Kuna see on Dellil globaalne probleem, ei saa arvutimüüja enne midagi teha, kui tootjalt tuleb ametlik vastus, kuidas puudust kõrvaldada.

MAX 123 garantiiteenindusejuht Andres Vallistu sõnul ei ole nemad probleemset partiid palju müünud, seega ei ole neil ka arvutitagastusi. "Meie isiklikult ei ole sellest probleemist teadlikud," märkis ta. Seoses ekraaniga on MAX 123 poole pöördunud vaid üks klient, lisas ta.

"Ekraanil hakkavad jooksma "sipelgad". Seda probleemi on mõnel korral esinenud, aga see ei ole tüüpviga. Need on üsna populaarsed arvutid ja me oleme neid palju müünud. Ei ole neid palju remondis käinud," rääkis Vallistu.

IT Grupp ASi juht Marek Põldeotsa sõnul ei ole nemad näinud, et konkreetse partii arvutitel oleks ilmnenud mingi tüüpviga. "Meil on käinud neid küll remondis, aga mitte rohkem kui teisi seeriaid. Probleemid on olnud ka erinevat tüüpi ning ei ole ühte konkreetset viga ilmnenud, mida viidatakse foorumites," sõnas ta.

Põldeots lisas, et siin on võib-olla ka selline probleem, et viga esines arvutitel, mis toodud mingisugusel ajahetkel ja kui vead ilmnesid, Dell reageeris ja hiljem ei ole sama viga avastatud. Ehk võib see olla piiratud teatud ajaperioodi tootmisega, oletas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt