9. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft hankis inspiratsiooni Londoni metroost

Tosinkond Microsofti disainerit kogunes 2010. aasta veebruaris peakontori konverentsiruumi, et vaadata oma brändi ekraanipilte, kirjutab Bloomberg.

Koosolekul viibinud nentisid, et vidinad näevad ühekaupa kenad välja, kuid koos ei moodusta nad tervikut.

„Tundsin, et me tõesti ei tea, kus on meie hing või meie disainipõhimõtted,“ ütles Windowsi disainiga tegelev Sam Moreau. "Kui me panime need kõik seinale, olime üllatunud, et meil ei ole mingit sõnumit.“

Nad püüdsid leida ettevõtte toodetele ühtset disaini. Inspiratsiooni saadi ka Londoni metroost. Seal kasutatavad lihtsad sümbolid aitavad reisijatel hõlpsamalt orienteeruda. Sealt tuli ka Microsofti Metro disain, mis kasutab eredaid värve ja lihtsid vorme, et kasutajad saaksid kergemini navigeerida mobiiltelefonides, tahvelarvutites ja arvutites. Microsoftile muutus hädavajalikuks kasutada disaini müügi genereerimiseks, et püüda Apple'it ja Goodle'it.

„Tõesti on tore, et Microsoft astus lõpuks mängu ja lõi oma disainikeele,“ ütles Frog Designi juhatuse esimees Mark Rolston.

„Me disainisime Metro järgmiseks 10-20 aastaks,“ ütles Windows Phone'i disaini eest vastutav endine Nike veterandisainer Albert Shum.

Metro sai nime 2009. aastal, kui Shum ja üheksa disinerit lukustasid end Seattle'is stuudiosse, et töötada välja Microsofti mobiiltelefoni ilme. Mõjutusi saadi sushikokkadest kuni klassikaliste mööblidisaineriteni välja.

Nagu ka Windows Phone'i disainerid, hankisid ka Moreau tiimi liikmed inspiratsiooni metroo-, lennujaama ja liiklustähistest. Kogu konverentsisaali sein oli täis märke Londoni ja New Yorgi metroodest ja Aasia lennujaamadest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755