12. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President külastas Ameerikas Eesti taustaga idufirmade kontoreid

President Toomas Hendrik Ilves külastas Ameerika Ühendriikides töövisiidil Eesti taustaga kahe idufirma, GrabCADi ja Zero Turnaroundi esindust.

Ilves nimetas muljetavaldavaks, et mehhaanikainseneridele loodud veebikeskkonda CrabCAD kasutab maailmas juba üle 153 000 inseneri ja et ainuüksi viimase kuuga on nende kodulehte külastatud seitse miljonit korda.

“On hea kuulda, kuidas rahvusvahelised investorid kiidavad teid sõnadega: Eesti tarkvara tase on sama hea ja kindel kui Šveitsi kvaliteet,” ütles president Ilves. “Presidendi ja Eesti kodanikuna on mul uhke tunne kaasmaalaste üle, kes ei karda oma ideedega maailma murda ja on edukad.”

CrabCADi asutajad, Tallinna Tehnikaülikooli mehhaanikateaduskonna lõpetanud Hardi Meybaum ja Indrek Narusk, avasid eile Bostonis oma firma uue esinduse.

Eile andis Ilves Harvardi ülikoolis loeng-seminari ning kohtus pärast Ühendriikide lähiajaloo välispoliitika ühe olulise kujundaja Henry Kissingeriga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755