16. aprill 2012
Jaga lugu:

Eesti ja Jaapan tihendavad küberkoostööd

Kuna seni on kontaktid Eesti ja Jaapani küberspetsialistide vahel olnud napid, otsustasid kahe riigi kaitseministeeriumide esindajad tihendada kaitsealaseid konsultatsioonide.

Jaapanit külastav kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran kohtus Tokyos Jaapani kaitseministeeriumi aseministri Hironori Kanazawaga ja teiste kõrgete ametiisikutega välis- ja kaitseministeeriumist. Tegemist oli Eesti kaitseministeeriumi esimese kõrgetasemelise visiidiga Jaapani kolleegide juurde.

Kohtumistel arutati koostööd küberkaitsevaldkonnas ja Afganistani tulevikuga seotud küsimusi ning lepiti kaitsealaste konsultatsioonide tihendamises, teatas kaitseministeerium. Samuti otsustati kohtumisel süvendada küberkaitse-alast koostööd ning Eesti kutsus Jaapanit panustama Tallinnas asuva NATO küberkaitsekeskuse töösse ja osalema küberkaitseõppustel.

Kantsler Marrani sõnul on Jaapan üks NATO kaheksast globaalsest partnerist, kellel on kaalukas roll nii oma regioonis kui maailmas laiemalt. „Eesti ja Jaapani küberkaitsega tegelevate ametkondade ülesehitus on väga sarnane, kuid seni on kontaktid Eesti ja Jaapani küberspetsialistide vahel olnud napid. Arutasime ka küberkaitse poliitilisi ja õiguslikke aspekte erinevates rahvusvahelistes organisatsioonides,“ sõnas Marran.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt