17. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon vetostas Eesti konkurentsiameti otsuse

Euroopa Komisjon peatas Eesti konkurentsiameti hinnakirjaplaani kõne lõpetamisele.

Komisjon põhjendas otsust sellega, et need tariifid olid liigselt kõrged, vahendas businessweek.com.

Kõne lõpetamise määrad on tasud, mida mobiilioperaatorid nõuavad teistelt teenuste pakkujatelt häälkõnede eest. Häälkõne lõpetamise teenuse kaudu lõpetatakse kliendile (näiteks mobiilivõrkudes) tehtud kõned. ELis arvestatakse tasu põhimõttel "kes helistab, see maksab", see tähendab, et lõpetamistasu määrab kindlaks võrk, kuhu kõne võeti, ja kõne eest maksab helistaja võrk. Kõne saajale ei esitata selle teenuse eest arvet ja teda üldiselt ei huvita, milline on tema teenusepakkuja kõnelõpetustasu, on kirjas Euroopa Komisjoni 2009. aasta soovituses.

Euroopa Komisjon märkis, et ameti pakutud hinnakiri ei järgi täielikult ELi telekommunikatsioonireegleid ning oleks kahjulik tarbijatele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755