18. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intel lõi analüütikute ootusi

Intel küll tegi tulemuse, mis jättis analüütikute prognoosid maha, kuid aktsia kukkus järelkauplemises pärast tulemusi.

Inteli esimese kvartali kasum aktsia kohta oli 56 senti, püsides 2011. aasta sama kvartali tasemel, vahendab CNBC. Ettevõtte käive kasvas aastataguselt 12,85 miljardilt dollarilt läinud kvartalis 12,9 miljardini.

Thomson Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks keskmiselt 50 senti aktsia kohta ning lootsid näha 12,84 miljardi dollarilist käivet.

Firma on hetkel kannatamas nutitelefonide ja tahvelarvutite võidukäigu pärast, mis meelitavad inimesi rüperaalidest eemale. Sellele vaatamata peaks Intel välja tulema juba sel kvartalil esimeste nende tehnoloogial põhinevate nutitelefonidega.

"Teises kvartalis näete te juba mitmeid telefone, nende hulgas Motorola ja Lenovo, millel on Inteli raudvara," kommenteeris analüütikute konverentskõnel Inteli finantsjuht Stacy Smith.

Pealtnäha headele tulemustele vaatamata kukkus Inteli aktsia Nasdaqi börsil järelkauplemises 3,13%, makstes 27,58 dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052