20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia investorite arv Soomes kasvab

Soomes on viimase nädalaga üha rohkem väikeinvestoreid ostnud mobiiltelefonitootja Nokia aktsiat, kirjutab Yle Uutiset.

Soome sõltumatu väärtpaberituru ja investeerimise arendamisele keskendud organisatsiooni Pörssisäätiö tegevjuht Sari Lounasmeri ütles, et paari viimase nädalaga on Nokia väikeinvestorite arv kasvanud 7000 võrra.

Märtsi lõpus oli Nokia aktsiaid 216 000 Soome majapidamisel, selleks nädalaks on väikeaktsionäride arv kasvanud 223 000ni.

Seega on hoolimata kasumihoiatusest ja viletsast aasta algusest soomlased ettevõttesse uskumas.

Lounasmeri hinnangul võib aktsionäride suur arv tuleneda ka sellest, et aktsiat ei taheta müüa, kuna see on nii odav. Tema sõnul on psühholoogiliselt raske müüa aktsiat palju madalama hinnaga, kui see on ostetud.

Nokia hind on täna Helsingi börsil eilsest 4,2 protsenti odavam, aktsia on täna käinud 2,72 euro juures.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052