20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 Eesti: väldime liigset turvalisust

Tele2 tahab vältida liigset turvalisuse ihalust ning jätta inimestele rohkem otsustamisruumi, ütles ettevõtte finantsdirektor ja juhatuse liige Argo Virkebau.

Pärnu Finantskonverentsil esinesed rääkis ta, et Tele2 soovib hoida tasakaalu liigse reglementeerituse ja kaose vahel. "Ettevõte areneb kaose suunast reglementeerituse suunas. Liigsete reeglite juurest loomingulisemale poole aga tagasi enam ei saa. Tähtis on olla kahe äärmuse vahel, et uued ideed saaksid võimalusi ega tekiks liigset turvalisuse ihalust," märkis ta.

Administratsiooni osa ettevõttes kipub kasvama ja nii jõutakse liigse reglementeerituseni, lisas Virkebau. "Selleks on vaja hoida madalat struktuuri ja jälgida, et ei tekiks liigset bürokraatiat, mis arengut takistama hakkaks," sõnas ta.

Virkebau ütlusel saavad väärtused kujuneda ja kinnistuda pika aja jooksul, nii et nendega pidevalt ei mängita. "Paljudes Rootsi perefirma taustaga äriimpeeriumides on väärtused palju tugevamad kui lühema ajalooga ettevõtetes," rääkis ta.

"Tele2 südameks on selle loonud ja suureks teinud perekond Stenbecki põhimõtted ja väärtused. Tele2 näeb ennast targema, väiksema, kiirema ja osavamana vanadest suurkorporatsioonidest. Näeme ennast monopolide ja aegunud hinnastamismudelite purustajana," selgitas Virkebau.

Tele2-l on kuus väärtust – paindlikkus, avatus, kuluteadlikkus, kvaliteet, väljakutsete esitamine ja tegutsemisvalmidus. "Kasutame väärtusi intensiivselt muutuste elluviimiseks, kiire arengu ning mõtlemise-käitumise soodustamiseks. Muutuste puhul on alati küsimus turvalisuses. Meie tahaksime siiski vältida liigset turvalisuse ihalust. Tahame, et inimesed saaksid mõistlikes piires ise otsustada ja tegutseda," rääkis Virkebau Pärnus.

Tema sõnul on väärtuste puhul ülioluline kommunikatsioon ehk see, kuidas neid töötajateni viiakse. "Tele2 koolitab uusi töötajaid väärtuste osas, samuti kinnistame neid erinevate jätkukoolituste ja ühisüritustega," selgitas Virkebau ja lisas, et kanalina eelistab Tele2 ennekõike tõhusat videopilti.

Virkebau toonitas, et väärtused on väga võimas tööriist, kui organisatsioon oskab need enda kasuks tööle panna. "Paljud ettevõtted ei suuda nende jõudu ära kasutada. Tugevates organisatsioonides ei võeta sind omaks ja pead lahkuma, kui sa ei kanna grupi väärtusi," rääkis ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052