14. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Märt Haamer: kaardimakse tagab mugavuse

Kaardimakse vastu ollakse väga kurjad, sest selle eest küsitakse raha, aga samas teeb ju võimalus kaardiga maksta meie elu palju lihtsamaks, ütles kontoritehnika müügi ja hooldusega tegeleva ASi Overall Eesti juhatus esimees Märt Haamer.

„Kaardimakse on panga osutatud teenus, millega on püütud tulla tarbijale vastu ja rumal oleks nõuda tasuta teenuseid,“ sõnas Haamer. „Kui kuskilt otsast hakata järeleandmisi tegema, siis ma arvan, et see jutt võiks olla lõputu, mis kõik meil võiks tasuta olla.“

Äripäeva rubriigitoimetuse juht Rivo Sarapik kirjutas reedeses lehes repliigi korras, et kaupmehed ja teenindusettevõtjad võiksid sulas arveldaval kliendil kaarditasu hinnast maha arvata. „Kui kaupmehed tõesti sooviksid kliendile näidata, kui kõrged need tasud on ja kuidas mugavus maksab, saaks seda teha lihtsa sammuga – pakkudes sularahas maksjale kaupa kaardimaksetasude võrra soodsamalt,“ kirjutas repliigi autor.

Märt Haameri hinnangul on tegu küll märkimist väärt, aga kindlasti väikse probleemiga ja mingit meeletut võitu sellest ei sünniks. „Lõpptulemusena tahame ju kõik mugavamat teenindust ja kõikide teenuste eest, kui neist on kenasti teavitatud ja need lihtsustavad igapäevast toimetamist, tuleb loomulikult maksta,“ lausus ta.

Haamer möönis, et muidugi oleks tore, kui pangad oma teenuste hindu alandaksid. Samas rõhutas ta, et kaubandus- ja teenindusettevõtted ei tohi diskrimineerida neid, kellel ei satu olema kaasas sularaha. „Kaubal või teenusel on üks hind ja kehtivad makseviisid on kas sularaha, elektrooniline makse või arveldamine ning teenuse või kauba hinnaerinevus sõltuvalt maksevahendist pole lihtsalt korrektne,“ lisas ta.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105