15. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti otsib m-teenust

Aprilli keskpaigas käivitas Riigi Infosüsteemi Amet konkursi „Eesti parim m-teenus 2012”, millega otsib tunnustust väärt Eesti era- ja riigisektori mobiiliteenuseid ning loojaid.

Kui tööde esitamise tähtajani on jäänud veel poolteist nädalat, on veebikeskkonda m-konkurss.net juba töid esitatud kõigis kategooriates.

IT Kolledži ja TTÜ lektor ning Microsofti arendusplatvormide spetsialist Jaana Metsamaa soovitas teha rakendusi, mida tahaksid arendajad ise kasutada, kuid samas ka sihtida naisterahvast vanuses 35-55, kes on sotsiaalvõrgustikes üks aktiivsemaid kasutajaid.

Tallinnas hiljuti Apple müügisalongi avanud Heiti Kender oli aga konkreetsem: „Kui tahate rikkaks saada, siis tehke rakendusi iPhone’idele ja iPadidele. Ja kui jääb raha üle, siis võib teistele platvormidele ka teha.”

Konkursile võib esitada mobiilirakendusi ja teenuseid, mida saab kasutada mobiiltelefoni või muu mobiilse seadmega. Osalema on oodatud Eesti päritolu ettevõtted, organisatsioonid ja üksikisikud, kelle arendus on juba müügil või tasuta vabavarana saadaval.

Konkurss „Eesti parim m-teenus“ toimub Riigi Infosüsteemi Ameti eestvedamisel, viiakse läbi Euroopa Liidu struktuurivahendite programmist "Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" ja rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist. Tööde esitamise tähtaeg on 18. mai.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052