21. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google’i süüdistuste saaga jõudmas lõpule

Euroopa Liidu kartellidevastase osakonna juht andis Google’ile aega vaid paar nädalat, et leida lahendused neile esitatud süüdistustele, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Euroopa Komisjoni poolt 2010. aasta novembris algatatud juurdlus uurib konkurentide süüdistusi Google’i kohta, mille kohaselt manipuleeris Google otsingutulemustega, edendades seeläbi enda reklaamiteenuseid.

Poolteist aastat kestnud juurdlus on lõpule jõudmas pärast seda, kui Euroopa Komisjoni konkurentsivolinik Joaquin Almunia saatis Google’i  tegevjuhile Eric Schmidtile kirja, andes Google’ile tähtaja võtta kasutusele abinõud lahendamaks pikalevenivat juurdlust. Kui Google selleks ajaks lahendust välja ei suuda pakkuda, esitavad hagejad Microsoft, Foundem ja Hotmaps ametliku süüdistuse.

Euroopa Komisjonil on õigus määrata Euroopa Liidu reeglite rikkumise eest rahatrahv kuni 10 protsendi ulatuses Google’i kogukäivest.

Google’i aktsia hind on tänasega tõusnud 2,25% 613,9 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052