21. mai 2012
Jaga lugu:

Vastasseis uue SIM-kaardi loomisel

Mobiiltelefonide maailmas on tekkinud konflikt uue ning väiksema SIM-kaardi üle.

Üheks osapooleks on Apple, kes tutvustas iPhone 4 turule tulekuga hetkel ilma tegevat Micro SIM-kaarti ning püüab läbi suruda enda disaini uuele nano-SIM-kaardile. Apple’i konkurentideks on Motorola, Nokia ja RIM, kelle arvates on nende ühiselt välja töötatud nano-SIM-kaardi disain tehnoloogiliselt arenenum ning ei lõhu telefoni, kuna seda on raskem valesti sisestada.

Juhuks kui Apple’i uue SIM-kaardi disain peaks osutuma valituks, lubab Apple konkurentidel patenti kasutada litsentsitasuta, tingimusel, et konkurendid vastavad samaga. Siiski peab Euroopa Telekommunikatsiooni Standardite Instituut vastu võtma otsuse, kumba standardit kasutada.

Nädal tagasi tegid RIM ja Motorola Apple’ile uuendatud ettepaneku nano-SIM-kaardi disaini suhtes. Väljapakutud kompromiss hõlmab mõlema osapoolte elemente: 80% Apple’i ja 20% RIM/Motorola. 

Kuna eelmine osapoolte vaheline kohtumine tulemusi ei andnud, üritatakse tulemusteni jõuda 31. mail ja 1. juunil Osakas toimuval kohtumisel, kus selgub, kas Apple võtab konkurendi poolt pakutud standardi vastu ning mida otsustab Euroopa Telekommunikatsiooni Standardite Instituut.

Apple’i aktsia hind on tänasega tõusnud 3,02%, 546,4 dollari peale, RIMi aktsia hind 2,37%, 11,25 dollari peale, Motorola aktsia hind 1,99%, 39,98 dollari peale ja Nokia aktsia hind 3,51%, 2,95 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt