21. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastasseis uue SIM-kaardi loomisel

Mobiiltelefonide maailmas on tekkinud konflikt uue ning väiksema SIM-kaardi üle.

Üheks osapooleks on Apple, kes tutvustas iPhone 4 turule tulekuga hetkel ilma tegevat Micro SIM-kaarti ning püüab läbi suruda enda disaini uuele nano-SIM-kaardile. Apple’i konkurentideks on Motorola, Nokia ja RIM, kelle arvates on nende ühiselt välja töötatud nano-SIM-kaardi disain tehnoloogiliselt arenenum ning ei lõhu telefoni, kuna seda on raskem valesti sisestada.

Juhuks kui Apple’i uue SIM-kaardi disain peaks osutuma valituks, lubab Apple konkurentidel patenti kasutada litsentsitasuta, tingimusel, et konkurendid vastavad samaga. Siiski peab Euroopa Telekommunikatsiooni Standardite Instituut vastu võtma otsuse, kumba standardit kasutada.

Nädal tagasi tegid RIM ja Motorola Apple’ile uuendatud ettepaneku nano-SIM-kaardi disaini suhtes. Väljapakutud kompromiss hõlmab mõlema osapoolte elemente: 80% Apple’i ja 20% RIM/Motorola. 

Kuna eelmine osapoolte vaheline kohtumine tulemusi ei andnud, üritatakse tulemusteni jõuda 31. mail ja 1. juunil Osakas toimuval kohtumisel, kus selgub, kas Apple võtab konkurendi poolt pakutud standardi vastu ning mida otsustab Euroopa Telekommunikatsiooni Standardite Instituut.

Apple’i aktsia hind on tänasega tõusnud 3,02%, 546,4 dollari peale, RIMi aktsia hind 2,37%, 11,25 dollari peale, Motorola aktsia hind 1,99%, 39,98 dollari peale ja Nokia aktsia hind 3,51%, 2,95 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755