29. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook võib järgmise miljardi dollari ostu teha

Norra tarkvaratootja Opera aktsia tõusis täna Oslo börsil üle 20%, kuna Facebook peab läbirääkimisi firma ostmiseks. Analüütikute sõnul võib hind küündida üle miljardi dollari, kirjutas Reuters.

Opera aktsia tõusis Oslo börsil 26%, tõstes firma turuväärtuse üle 800 miljoni dollari.

Opera Mini veebibrauserit, mis on mõeldud mobiiliseadmetele, kasutab üle 170 miljoni inimese.

Kasvav mobiililiiklus pole Facebookile oodatud tulu toonud ning analüütikute sõnul võib Opera ostmine firmale rohkem kasu tuua kui enda platvormi või brauseri loomine.

„Opera oleks Facebookile mitmel moel kasulik. See parandaks Facebooki mobiilset kogemust, parandaks Facebooki mobiilseid tasusid, aitaks Facebookil hoida online-mängude arendajaid, et nad ei lahkuks puuduliku mobiilse platvormi pärast ning aitaks veelgi parandada Facebooki võimet suunata reklaame,” ütles Arctic Securities.

DNB prognoosib tehingu suuruseks 1,35 miljardit dollarit, Danske näeb hinnaks 1-1,2 miljardit dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755