29. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutitelefonide turg võib pöörduda peapeale

Barclaysi Capitali sõnul alustab kiibitootja MediaTek selle aasta kolmandas kvartalis kõrgtehnoloogiliste kiipide masstootmist, mis võimaldavad väiksematel mobiilitootjail paremaid rakendusi odavama hinnaga pakkuda, vahendas CNBC. 

Maailmas suuruselt viies nutitelefonide tootja HTC on konkurentsis tähtsust kaotamas, kuna odavamad alternatiivid ohustavad ettevõtte kasvu Hiinas.

Barclays Capitali analüütik Dale Gai kirjutas aruandes „Kas HTC on ikka tähtis”, et Taiwani päritolu tootja, kes müüs esimesena Google Androidi operatsioonsüsteemil põhinevaid nutitelefone, kaotab tehnoloogilisi eeliseid väiksematele tegijatele.

Nomura analüütiku Aaron Jengi sõnul mõjutab uue kiibi turule tulek HTC müüki Hiinas ning ohustab ettevõtte turuosa.

„MediaTek tekitaks segadust, kui võimaldaks odavamatele telefonidele rohkem omadusi ja funktsioone väiksemate hindadega,” ütles Jeng.

Gai sõnul võimaldaks see madalama hinnaga telefonidel võistelda HTC-ga valitseval turul. 

Maailma suurimal telefoniturul Hiinas on HTC-l viie protsendiline turuosa. Hiina turg tõi eelmine aasta 10 protsenti HTC kasumist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755