12. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parkimislahendust pakkuv Eesti idufirma sihib USA turgu

7.-8. juunil toimunud start-up konverentsil Latitude59 riskiinvestoritele enim muljet avaldanud parkimislahendust pakkuv ettevõte Eesti ettevõte Innovative Parking Solutions seab sihte USA turule.

Latitude59 konverentsi esimesel päeval 20 idufirma seast valitud 5 finalisti võtsid konverentsi lõputundidel mõõtu investoritele oma ettevõtte esitlemises. Firmasid hinnanud kaheksast riskiinvestorist kolm andsid esikoha uudset parkimislahendust esitlenud ettevõttele Innovative Parking Solutions (IPS).

IPSi esindanud tegevjuht ja asutaja Triin Kask avaldas, et ettevõtte asutamisel paar aastat tagasi olid sihid selgelt globaalsele turule. “Lähiajal ootab meid ees kaks kuud intensiivset tööd Silicon Valleys, kust püüame leida koostööpartnereid ja miks mitte ka investoreid, kelle kaudu USA turule pääseda,” rääkis Kask. Tema sõnul näitab senine tagasiside ookeani tagant, et vajadus IPSi-taolise lahenduse järele on selgelt olemas.

Innovative Parking Solutionsi lahendus on mõeldud lihtsustama tasulist parkimist. Ettevõte on välja töötanud lahenduse, mille üheks osaks sigaretisüütajasse ühendatav seade, mis tunneb GPS-signaali põhjal ära tasulise parkimise tsooni ning alustab-lõpetab parkimist automaatselt. Parkimisarve saadab süsteem omanikule kuu lõpus ning loojate sõnul aitab vältida ka hajameelsusest tingitud parkimistrahve.

Žürii, mille liikmed esindasid sadade miljonite dollarite ulatuses riskikapitali, tunnustas ka talupidajatele põllupõhist ilmaennustust pakkuvat rakendust WeatherMe ning interaktiivset reisijuhti Like A Local. Finaali oma toodet esitlema pääsesid lisaks online-õppimist hõlbustav rakendus inSkilled ja ööklubidele suunatud külalisnimekirja haldamist võimaldav rakendus GateMe.

Põhjamaade ja Baltikumi suurimal start-up valdkonna konverentsil Latitude59 jagasid eksperdid kahe päeva kestel loengutel ja vestluspaneelidel teadmisi ning kogemusi Põhjamaade ja Baltikumi alustavatele IT-ettevõtjatele. Konverentsile kogunes üle 300 osaleja ja oma tooteid-teenuseid esitles messiboksides 25 idufimat.

Konverentsi korraldasid MobileMonday Estonia, Garage48, Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikool, suurtoetajaks oli Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Ettevõtmist toetasid advokaadibüroo GLIMSTEDT, SNR Denton, Tallinna linnavalitsus, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, Edicy, ArcticStartUp, Arctic15, Slush, Aalto Venture Garage ja TechHub Riga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052