18. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft lõhkab täna üllatuspommi - uus tahvel?

Microsoft on andnud teada, et teeb täna teatavaks väga suure uudise. Kõikide eelduste kohaselt tuleb tarkvaragigant lagedale uue tahvelarvutiga.

Bloomberg raporteerib, et kahe asjaga seotud inimese sõnul avalikustab Microsoft täna Los Angeleses toimuval üritusel uue tahvelarvuti. Nende isikute sõnul kasutab tahvelarvuti Windows 8 operatsioonisüsteemi ja erinevad mudelid võivad kasutada nii ARM-i kui Inteli protsessoreid.

Microsoft peab koostama köitva kogu rakendusi atraktiivse hinnaga, mis ekspertide hinnangul võib osutuda raskeks, sest odavaim iPad on USAs müügil 499 dollariga. Seni on see võimatuks osutunud firmadel nagu Hewlett-Packard ja Research In Motion, kes on üritanud võistelda Apple'iga umbes 78,7 miljardi dollarilisel tahvelarvutite turul.

"Tarbijatele köitva marketingijutu vestmine pole suures just asi, millega Microsoft oleks hakkama saanud," ütles Bloombergile Gartneri analüütik Michael Gartenberg.

Xbox on tema sõnul erand. Microsoft on seitsme aastaga suutnud müüa üle 67 miljoni Xboxi, mis teeb sellest kõige populaarsema mänguplatvormi selle aja peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052