25. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung ei jõua vastata uue nutitelefoni nõudlusele

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja Samsung Electronics teatas täna, et seoses komponentide nappusega on neil raskusi vastata uue Galaxy S III nutitelefoni turunõudlusele.

Samsungi mobiiliüksuse president Shin Jong-kyun, ütles, et Galaxy S III nutitelefoni müüakse kahe kuu jooksul peale turule toomist üle 10 miljoni.

„Raske on sammu pidada nõudlusega,” ütles Shin.

Samsungi suutmatus toota piisavalt komponente oma uue nutitelefoni jaoks on tõstatanud muresid, et teise kvartali müügitulemused tulevad nõrgemad kui esimesel kvartalil.

„Vaatamata raskele majanduslikule olukorrale Euroopas ning tarneprobleemidele Galaxy S III komponentide osas, saavad teise kvartali tulemused olema paremad kui esimesel kvartalil,” kinnitas Shin.

Samsung avalikustas uue Galaxy S III nutitelefoni 29. mail ning juuli lõpuks plaanitakse telefoni müüa 300 operaatorfirmas üle kogu maailma.

Eelmisel aastal tõukas Samsung Nokia troonilt, saades maailma suurimaks mobiiltelefonide tootjaks. Sel aastal plaanib Samsung müüa 200 miljonit nutitelefoni. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755