29. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helenius: riik peaks meelitama Nokia insenerid Eestisse ettevõtteid looma

Investor Joakim Helenius ütles Delfi Majandusele, kommenteerides võimalust rakendada Nokiast lahti lastud IT-spetsialiste Eesti internetitiigri ette, et põhiline küsimus on ikkagi suurtes palgaerinevustes, isegi kui võtta arvesse Eesti madalaid makse ja väiksemat elukallidust.

"Ma jagan seda mõtet, et Nokia spetsialistid tuleks Eesti IT-sektori heaks tööle panna. Eestis on väga kiirelt arenev ja edukas IT-sektor, mis kindlasti võidaks neist inseneridest ja suudakas nad ära kasutada. Kuid põhiline küsimus on ikkagi suurtes palgaerinevustes, isegi kui võtta arvesse Eesti madalaid makse ja väiksemat elukallidust," sõnas Helenius.

Helenius lisas, et kuna paljud Nokiast kinga saanud IT-spetsialistid on muutunud täna massiliselt väikeettevõtjateks, siis oleks veelgi parem mõte, kui Eesti teeks agressiivselt tööd selle nimel, et meelitada need ettevõtjad oma firmasid looma ning arendama Eestis, mitte Soomes.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052