18. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson raporteeris nõrgast tulemusest

Ericsson teenis teises kvartalis nõrgema tulemuse kui analüütikud ootasid, vahendab Bloomberg.

Maailma suurima mobiiltelefonivõrkude tootja kasum vähenes aastaga 64 protsenti, 1,11 miljardile Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid ettevõttelt 1,64 miljardi Rootsi kroonist kasumit. Käive kasvas 0,9 protsenti, 55,3 miljardi Rootsi kroonini võrreldes analüütikute oodatud 54,9 miljardi Rootis krooniga.

Telekomid kärbivad võrguinvesteeringuid, kuna Euroopa võlakriis mõjutab üleilmset majanduskasvu ja tarbijate kulutusi. Eile teatas Alcatel-Lucent suutmatusest täita terve aasta kasumiprognoosi.

Ericssoni juhi Hans Vestbergi sõnul on nõudlus aeglustunud Hiinas ja Venemaal.

„Globaalsete teenuste ja toe nõudlus oli tugev, kuid võrkude müük kahanes,“ ütles ta.

Euroopa võrkude moderniseerimine, mis on tööjõumahukas ja sageli vähetulus, võib mõjutada negatiivselt marginaale aastaid, teatas ettevõte.

Eile teatas Ericsson, et kiibitootmise ühisettevõte ST-Ericsson kasvatas teise kvartali kahjumi aastaga 221 miljonilt dollarilt 318 miljonile dollarile, genereerides 11 protsenti väiksemat käivet (344 mln dollarit).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052