23. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Texas Instrumentsi prognoosid alla ootusi

Texas Instruments Inc. ennustas kolmanda kvartali käivet ning kasumit, mis võivad jääda analüütikute ootustele alla, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Kasum saab olema 34 kuni 42 dollari senti aktsia kohta ja käive 3,21 miljardit kuni 3,47 miljardit dollarit, teatas Dallase juurtega ettevõte. Analüütikute keskmine oodatud tulemus kasuminumbriks oli 43 senti aktsia kohta ja käibenumbriks 3,53 miljardit dollarit.

Traditsionaalne nõudluse tõus aasta teises pooles Texas Instrumentsi toodete järele, võib see aasta ära jääda, kuna Euroopa tarbijad tõmbavad kulutusi kokku.

Ettevõtte teise kvartali puhaskasum langes 446 miljoni dollari peale ehk 38 sendi peale aktsia kohta aastataguselt tulemuselt 672 miljonit dollarit ehk 56 senti aktsia kohta. Müük kukkus 3,6%, 3,34 miljardi dollari peale.

 Texas Instrumentsi aktsia hind lõpetas päeva -1,58%, 26,82 dollari peal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105