1. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki fiasko viivitab vihaste lindude börsidebüüti

Suhtlusvõrgustiku Facebook börsifiasko on muutnud turu uute IT-firmade suhtes jääkülmaks, ajendades mobiilimängu „Vihased linnud“ tootjat Soome Roviot oma börsiplaanidega viivitama ja ootusi jahutama, kirjutab Rootsi majanduslehe Dagens Industri veebiväljaanne.

Ettevalmistused börsileminekuks on valmis, kuid millal see juhtub, ei ole omanikud veel otsustanud, ütles Rovio finantsjuht Mikko Setala. Kõige varem võiks see juhtuda tuleva aasta teisel poolel, kuid otsest rahavajadust firmal praegu ei ole.

Briti ja USA meedias ringelnud hinnanguid, et firma võiks väärt olla ca 7,2 mld eurot, nimetas Setala „spekulatiivseks“. Sellisel juhul annaks Rovio isegi Nokiale silmad ette.

2003. aastal alustanud Rovio läbilöök tuli 2009. a mobiilimänguga „Angry Birds“ ehk „Vihased linnud“. Tänaseks on firma nii kasumis kui laiendanud oma vihaste lindude kontseptsiooni mänguasjadest filmide ja teemaparkideni. Firma käive oli mullu 75,5 miljonit eurot võrreldes 10 miljoni euroga 2010. aastal. Ca 30% müügist annavad mänguasjad ja litsentsitulud. Kasum enne makse oli 48,1 miljonit eurot.

Roviol on ca 400 töötajat Soomes, Hiinas, USAs ja Lõuna-Koreas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755