6. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

isePankur müüs oma tarkvara Lõuna-Aafrikasse

Eraisikutel ja firmadel omavahel raha laenata võimaldav portaal isePankur müüs oma tarkvaralahenduse Lõuna-Aafrikasse, kus hakatakse tegelema sotsiaalse pangandusega.

isePankuri abil avati esimene Lõuna-Aafrika Vabariigis (LAV) tegutsev sotsiaalseid finantsteenuseid pakkuv portaal rainfin.com. Eestlaste loodud tarkvara kliendiks on LAVis tegutsev investorite grupp.

Valminud projekti tulemusena hakatakse esimest korda Lõuna-Aafrika ajaloos pakkuma sealsetele elanikele sotsiaalseid finantseerimislahendusi üle interneti. isePankur valmistas kliendile iseteeninduskeskkonna tarkvaralahenduse ning nõustas klienti juriidiliste ja müügialaste teadmistega.

"Projekt on suurepärane näide Eesti valmistatud tarkvara terviklahenduse eksportimisest, kus tellijaks on rahvusvaheline klient," kommenteeris isePankuri juht Pärtel Tomberg.

Lõuna-Aafrikasse müüdud tarkvara lahendus on isePankuri jaoks teine suurem sotsiaalse panganduse tarkvara müügitehing. Mõned kuud tagasi valmis esimene isePankuri sotsiaalse panganduse tarkvara projekt squirrl.com, mille tellis Inglismaal tegutsev suurkorporatsioonile Danwood Group.

isePankur on 2008. aastal asutatud Balti ja Põhjamaade vanim sotsiaalpanganduse portaal, mis võimaldab kasutajatel omavahel raha laenata ja investeerida. Lisaks tegutseb ettevõte erinevate finantstarkvaralahenduste arendamise, müümise ja turustamisega.

isePankuri emaettevõte Sõbralaen OÜ lõpetas eelmise aasta 210 000eurose käibe ning 119 000eurose kasumiga. Üle 85% käibest ja kasumist teeniti tarkvaraäriga, kuna suudeti realiseerida eelmistel aastatel tehtud investeeringud arendusse ning esmaste rahvusvaheliste müügikontaktide loomisesse, teatas ettevõte mulluses majandusaasta aruandes.

Portaali isepankur.ee müügitulu ulatus 28 600 euroni, kasumit teeniti 17 800 eurot.

isePankuri tänavune eesmärk on luua organisatsiooniline võimekus suurendada tegevusmahte kahel järgmisel aastal keskmiselt 150% aastas.

Ettevõtet juhib kolmest asutajast koosnev juhatus – Pärtel Tomberg, Mihkel Tasa, Martin Rask. Palgalisi töötajaid oli firmal mullu kaks.

2011. aastal sai isePankur parima e-teenuse auhinna.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052