9. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Android ja iOS ei jäta ruumi konkurentidele

Teise kvartali jooksul müüdud nutitelefonide operatsioonisüsteemide turust hõivasid Android ja iOS kokku 85%, vahendas Dow Jones Newswire.

Apple iOS ja Android kasvatasid oma edu BlackBerry ja Symbiani platvormide arvelt, kelle mõlema turuosa langes võrreldes möödunud aastaga alla viie protsendi.

iOS platvorm moodustas ligi 17% müüdud nutitelefonidest, mis on pisut vähem kui aasta tagasi samal ajal, kuid ootuspärane enne iPhone 5 tulekut. Google'i Androidi turuosa kasvas võrreldes möödunud aastaga 47 protsendilt 68ni. Tugevale tulemusele aitas kaasa uue Samsung Galaxy S3 nutitelefoni turule jõudmine.

Microsofti Windows Phone platvormi turuosa kasvas aastaga 2,3 protsendilt 3,5 protsendini, kuna Nokia Lumia nutitelefone müüdi rohkem kui arvati. Research in Motioni BlackBerry OS turuosa langes 11,5 protsendilt 4,8 protsendini. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755